INICI

 

CULTURA POPULAR

E-MAIL

  DANSES RITUALS GEGANTS DIMONIS   INSTRUMENTS

 

 

 

 

DIMONIS DE MALLORCA

Sant Antoni i el dimoni 

jugaven al trenta-ú

el dimoni va fer trenta

Sant Antoni trenta-ú.

 

    

ALCÙDIA   ARTÀ ARTÀ

PETRA

MONTUÏRI

ALGAIDA ARTÀ MANACOR
DIMONI FET PER N'AINA DE L'ORIEN

                          

 

 

 

             El grup dels Dimonis de Sant Joan es compon de 7 figures creades per Antoni Roig i Sierra que representen els set pecats capitals: Avarícia, Enveja, Gola, Ira, Luxúria, Peresa i Supèrbia. La primera d’elles va ser creada l’any 1983 i les altres varen aparèixer en els anys següents. Els vestits són de tela de sac i estan pintats per diferents pintors locals. Les màscares són de fusta tallada i les banyes són de boc. Duen barrota de canyaferla i llendera de ullastre i corda de pita.

 Els dimonis de Sant Joan són presents en moltes festes, especialment a l’horabaixa del dia de la revetlla de la festa d’estiu, en que, acompanyat per les xeremies, encalça els jovençans i els dóna llenderades si els agafa.

AIRES DE PAGESIA, Sant Joan. Té escola de ball des de la seva creació l'any 1976; els divendres per les persones majors i els dissabtes horabaixa pels nins i jovenets.
 
DIMONIS DE SANT JOAN, Han actuat a diferents pobles de Mallorca, Catalunya, Alemanya i Polònia.
 
DIABLES DE SANT JOAN, ...més de 30 persones.
                                               ....Alaró, Llucmajor, Montuïri i Santa Maria.
 
CORB DE SANT NOFRE, És un figura de foc que des de l'any 1998 participa a les festes patronals i a altres pobles. És un corb bicéfal de més de 50 Kgrs. de pes que porta i fa ballar una persona, té 21 punts de foc i l'acompanyen una colla de 12 persones com a suport.

   Diables de Sant Joan

             El grup es compon d’unes 25 persones, repartides entre els Diables, soport pirotècnic i la xaranga de tambors. Es va crear devers l’any 1994 i ha realitzat diverses actuacions a Sant Joan, Sineu, Porreres, Palma,.... Bàsicament realitzen el que es coneix com a “Correfoc”, en el que es realitza un recorregut pels carrers del poble convidant a la gent a participar de la pluja de foc dels diables, traques i cascades. I tot això al ritme frenètic dels tambors i percussió que ens acompanya. És un espectacle en el que tant disfruta qui hi participa i balla amb els diables com qui ho mira de fora de la zona de foc.

 

 

 

 

 

LINK ALS DIMONIS D'ALARÓ